Οι Αρχαίες Μυκήνες βρίσκονται ανάμεσα στο βουνό του Αγίου Ηλία και του βουνού Ζάρα, περίπου 22 χλμ. από το Ναύπλιο. Για 400 χρόνια αυτό το μικρό βασίλειο ήταν το ισχυρότερο στην Ελλάδα κάπου ανάμεσα στο 1600-1200 π.Χ.
Ανεφερόμενη από τον Όμηρο στην Οδύσσεια και την Ιλιάδα τα πλόυτη των Μυκηνών θεωρούνταν πως ήταν μύθος μέχρι που αρχαιολόγοι πραγματικά πέτυχαν χρυσό το 1822-90. Mentioned by Homer in the Odyssey and the Iliad the richness of Mycenae was thought only to be myth until archeologists literally struck gold in 1822-90. Τα τείχη της ακρόπολης τα οποία έχουν ύψος 13 μέτρα και φάρδος 7 μέτρα, θεωρούνταν από τους αρχαίους ότι έιχαν οικοδομηθεί από Κύκλωπες.
Δείτε την περίφημη Πύλη των Λεόντων, τους βασιλικούς τάφους όπου βρέθηκε η χρυσή μάσκα ταφής του Αγαμέμνωνα, το παλάτι του Αγαμέμνωνα και την υπέροχη αίθουσα. Ο όλος χώρος εμπνέει συναισθήματα μυστηρίου, βασιλικών θανάτων, συνωμοσιών και ελληνικής τραγωδίας.
Ο χώρος τον Μυκηνών φιλοξενεί και ένα υπέροχο, σχετικά καινούριο μουσείο. Λίγο πιο κάτω ο τάφος του Αγαμέμνωνα γνωστός και ως ο Θησαυρός του Ατρέα είναι ορατός. Ένας χώρος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, οι Μυκήνες βρίσκονται σε έναν λόφο και έιναι καλύτερα να επισκεφθείτε τον χώρο νωρίς το πρωί κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.
Ένας από τους πιο γνωστούς αρχαιλογικούς χώρους της Ελλάδας βρίσκεται μόνο 30χλμ ανατολικά από το Ναύπλιο. Το Θέατρο είναι ακόμα μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν και παίζουν μέχρι και σήμερα θεατρικά έργα κατά την διάρκεια των θερινών μηνών, τραβόντας πλήθος ανθρώπων μέχρι και 16,000. Η ατμόσφαιρα είναi ηλεκτρισμένη.
Ο ναός του Ασκληπιού βρίσκεται στου πράσινους πρόποδες του βουνού "Αραχναίο", όπου ο αέρας μυρίζει μόνο βότανα και πεύκα. Είναι εύκολο να δει κανείς πως αυτο το μέρος οφελούσε τους ασθενείς.
Προς τα δυτικά βρίσκεται η Μεγάλη Αίθουσα. Εκεί και όπου λάμβαναν χώρα οι γιορτές προς τιμήν του Ασκληπιού. Απέναντι από την αίθουσα βρίσκεται το στάδιο όπου οι γίνονταν οι αθλητικοί αγωνες της γιορτής του Ασκληπιού. Προς τα βόρεια είναι τo ερείπιο του ναού το Ασκληπιού και δίπλα σε αυτό βρίσκεται το Άβατο. Ανατολικά βρισκεται ένας ναός Αιγύπτιων Θεών και δυτικά τα ερείπια του μυστήριου Θόλου.
Ανάμεσα στον Ναό και το Θέατρο βρίσκεται το Μουσείο όπου εντυπωσιακά θραύσματα περίπλοκα σκαλισμένα ανάγλυφα από την οροφή του Θόλου στεγάζονται αναμεσα σε άλλα αρχαία ευρήματα...
Έχω επισκεφθεί τις Μυκήνες κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής μας περιοδείας με φίλους. Μείναμε έκπληκτοι από το μεγαλείο και την δεξιοτεχνία των ανθρώπων που έχτισαν τα τείχη και του τάφους. Το μουσείο ήταν μικρό αλλά τα ευρήματα ήταν καλά διατηρημένα.
Κριτική επισκέπτη στο Trip Advisor
Υπέροχη η επιστροφή στην Επίδαυρο μετά από 35 χρόνια και να σου θυμίζει γιατί είχε κανει τόση εντύπωση! Το θέατρο εμπνέει δέος - ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής και ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας. Αλλά υπάρχουν τόσα πράγματα ακόμα! Εξερευνήστε όλο τον χώρο - μία υπέροχη παράταξη από αρχαία κτίσματα και ναούς με ένα υποβλητικό και ειρηνικό σκηνικό. Μην το χάσετε!.
Κριτική επισκέπτη από το Trip Advisor